Болонката може да бъде приятел, но може да има и доста силен характер, не се знае какъв характер ще проявя. Това коментира председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева пред журналисти в Народното събрание.

Думите й са по повод изказване на Татяна Дончева от "Изправи се, БГ. Ние идваме!“, че Ива Митева се държи като болонка. Председателстващият парламентарното заседание Кристиан Вигенин направи забележка за Дончева за езика, който използва. 

Коментарът на Дончева бе свързан с действията на председателя на НС Ива Митева, която не е подписала решението за гласуването на кабинета с премиер Пламен Николов, предложен от ИТН, написано от самата нея. Днес парламентарната група на ИТН отказа да участва в дебата и гласуването и напусна залата. "Не се дръжте като болонка на нечий сценарист", обърна се Дончева към Митева след като депутатите от ИТН излязоха.

Тя заяви, че след като колегата й Пламен Николов е оттеглил съгласието си да бъде номиниран за премиер, значи има достойнство. "Нека да не мачкаме достойнството на хората", призова Митева.

"При положение, че ГЕРБ два дена обясняват, че са инициатори на това решение, че те са казали, че трябва да има такова решение и че благодарение на това ще има това решение, изведнъж днес те казаха, че няма да подпишат такова решение", каза още Ива Митева и разкри, че е смачкала проекта на решението.

 
"Това показва за пореден път, че ние вчера водим едни разговори, разбираме се за нещо и впоследствие всеки се опитва да си води своята игра. Съжалявам, но аз също няма да участвам в тази игра", категорична беше Ива Митева.

По думите й, вчера президентските съветници са казали, че е необходим правнообвързващ акт.
Митева коментира още, че отношенията на депутатите един към друг и вече й тежат. "Не знам вече на кого и аз да вярвам. Виждате, че всеки ден някой агресира някой друг", призна Митева.

Тя отговори на въпрос и накъде отива 46-ия парламент. "Не мога да ви кажа и аз не зная. След вчерашния и днешния Председателски съвет, казах, че ми се иска в единението да е силата и всички да сме единни, ама някак си не се получава", допълни председателят на парламента.