Жесток скандал в НС: Тошко Йорданов побесня след офертата на Борисов

Лидерът на парламентарната група на ИТН се обяви против ваканцията на депутатите

Сред парламентарните групи няма съгласие дали Народното събрание да работи през целия месец август или да излезе във ваканция.

Това стана ясно след председателския съвет тази сутрин. Само "Има такъв народ" и "БСП за България" са настояли парламентът да не излиза във ваканция през август, съобщи председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов:

"От шест партии две имат някаква отговорност и смятат, че трябва да се свърши някаква работа или поне да се опитаме, защото това е законодателен, а не изслушвателен орган, не е почивна станция.

ГЕРБ казаха, че сме щели да полудеем или какво беше, все едно сме се преработили за месец и половина. Цветеслава Гълъбова може да им окаже професионална помощ".

Депутатът Станислав Балабанов допълни:

"Всички се обединихме около казуса, че има конкретен проблем в 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй", със земеделците има проблем, законът за референдумите е внесен (…) има технологично време за всички тези неща (…)".

Председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов заяви, че ако има важно законодателство, Народното събрание трябва да работи през август:

"Ако е необходимо, да се работи целия месец!".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отвърна, че в страната има много сериозни проблеми за разрешаване като безводието, а Народното събрание на практика не работи:

"Този парламент вече месец и половина не произвежда нищо (…). Използваме го за декларации, за обиди, за разделение, а не за нещо градивно. Ако има нещо спешно - да го направим. Но да се имитира работа, каквато имитираме вече месец и половина, за да се ползва безплатната медийна реклама и време, ми се вижда грешно".

Борисов взриви НС с неочаквана оферта, хвърли ръкавицата на Тошко Йорданов

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски настоя за по-бързо разпускане на парламента:

"Парламентът на практика не работи. Всички само се карат тук, затова е време да вървим на избори. Надявам се понеделник да си изпълни Конституцията „мистър Кеш“, да даде третия мандат.

Която и партия да го вземе, да не го държи, защото чувам, че си имали някакви планове двете партии, които има шанс уж да го взимат, да въртят някакви номера. Трябва да го върнат, мнозинство няма и да вървим на избори".

"Възраждане" са склонни на компромисен вариант ваканцията на депутатите да е от 16 август, заяви депутатът Цончо Ганев:

"Този парламент е изпразнен от съдържание по простата причина, че поредно евроатлантическо мнозинство се разпадна и няма кой да състави правителство". 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!