Нормално  е да има емоции във всяка една раздяла. Партията трябва да продължава напред и трябва да се развива. Това каза пред Нова телевизия кметът на Стара Загора и член на ръководството на ГЕРБ Живко Тодоров по повод оставката на Цветан Цветанов.
 
„Сигурен съм, че ГЕРБ е в неговата кръв. Сигурен съм, че по никакъв начин няма да тръгне да вреди“, заяви той.
 
„Аз съм влязъл в по собствена инициатива в ГЕРБ и съм работил с и с Борисов и с Цветанов“, обясни Тодоров. „Хубавото е, че премиерът иска тази партията да я има много след него – следващите 20, 30, 50 години“, добави той.
 
„Смятам, че всички тези действия са правилни, за да има по-голяма екипност“, каза Тодоров.
 
Относно готвените промени в партията, според които функциите на Цветанов да бъдат поети от Изпълнителната комисия, той посочи: „До момента ако е имало повече пасивност в Изпълнителната комисия, тя ще трябва да влезе в своите функции, всеки един от членовете вътре да бъде много по-активен, да прави срещи с хората“.
 
„Аз не вярвам, че той ще отиде да работи за друга партия, познавайки го“, каза Тодоров за Цветанов.
 
„Това с Веско Маринов по-скоро е по повод на различни шеги, които са се разпространявали някога в интернет. Мисля, че по-скоро беше шега, не мисля, че трябва да се търси някаква интрига“, коментира той изказването на премиера Бойко Борисов след оставката на Цветанов.
 
На въпроса кой ще бъде контактното лице с американците и НАТО след оставката на Цветанов, Тодоров отговори: „Аз не мисля, че има една фигура в ГЕРБ, която съсредоточава толкова голяма власт, че да представлява държавата или партията пред друга държава“.

Тодоров посочи, че е разговарял с Цветан Цветанов и след оставката. "Трудно му е от гледна точка на това, че той от толкова време се е занимавал с тези структури. Изпитва носталгия, привързаност. Това не му пречи да си поддържа нормални отношение с всеки един в структурите на ГЕРБ", коментира той.