Журналистката Калина Андролова отново захапа президента Румен Радев. Повод за недоволството ѝ е коментар на държавния глава заради пандемията от коронавирус. Ето какво написа Андролова в личния си фейсбук профил:

Що за човек трябва да си, за да кажеш, че "българите не умират от коронавируса, а заради хаоса в управлението на кризата". А във всички останали държави по света от какво умират?! През лятото обясняваше на умиращите днес, че няма вирус и Борисов ги затваря нарочно.
 

Омерзителен персонаж! Както казваше Удхаус, той е един от онези хора, чиито крака трябва да преброиш, за да се увериш, че не е магаре!

Смъртта на българите е добра отправна точка за некадърната му пиар кампания. Той не си мръдна нито пръста, нито ума (?), за да направи НЕЩО в подкрепа на битката с КОВИД. Тъкмо обратното, от самото начало саботира всички усилия на властта за всякакви мерки. Въобще, има по-тежки престъпления от паленето на книги. И едното от тях е да не ги четеш. (Бродски). В резултат много често празнотата в главата формира жестокост. Липсата на фина и емпатична същност у този човек е шокираща.



Мрежата пита Радев: Защо не каза и на естонците, че К-19 няма


Това не е първият път, в който Андролова изразява негодуванието си спрямо Румен Радев. Както БЛИЦ писа тя скастри държавния глава по повод протестите, както и посещението му в Естония и коронавируса.