Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се оплака в кулоарите на парламента от твърде голямата близост на журналистите, притиснали го с въпроси.

„Може ли да спрете да отстъпвате назад“, настоя репортерка.

„Ами не може. Бягам, защото ме плюват като говорят. Извинявайте, не ми е приятно. Има грип, затова се дърпам“, опита се да запази добрия тон Борисов.

„Извинявайте, разбирам ви“, каза една от репортерките.

По отношение на ротацията той заяви: „За вицепремиери нови считам, че не трябва да се говори. За каквито и да било резки движения не трябва да се говори. Всичко е крехко, внимателно трябва да се направи анализ и само там, където имаме абсолютно единомислие, да се направят промени. Всеки си бърбори нещо и ние трябва да се оправдаваме“.

„Аз предложих – и се прие от колегите, преди рязко да се изказваме, да изчакаме анализа на Денков-Габриел и тогава да видим от това, което има по изпълнение на управленска програма. Ако в някое министерство има корупция, като в спортното министерство – заловени с десетки хиляди, пак ще го поставим. Те не са били за чистача. Или ако ме убедят колегите в спортно министерство, че са за чистача, ок, остава министърът“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Асен Василев е министър. Ако колегите от ПП-ДБ не пожелаят да го сменят, ние ще продължим да го подкрепяме за министър. За вицепремиер той беше предложен предишния път, ние не се съгласихме. Защото Мария и Денков и са равнопоставени“, изтъкна той.

„Кирил Петков правилно казва, че те са с по-особен статут от другите министри. Според мен това са ротационните премиери. Не виждам защо трябва сега да се бъркаме в тази работа“, допълни той.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук