Илхан Кючюк не познава в детайли устава на ДПС и не е юрист. Че има новини от Сарая има, но трябва да изхвърлим категорично определението „заседание на Централното оперативно бюро“ на ДПС, защото такова не е проведено в смисъла на уставна логика, на демократични ценности.

Заседанието на ЦОБ е фейк новина. Вчера се е състояла поредната сбирка, седянка, съвещание. Този път това събиране е облечено с решение само на 11 души от 24-членния ЦОБ, 20-ина изключени депутати от ПГ на ДПС, начело с почетния председател на движението. Това коментира журналистът Илхан Андай пред NOVA NEWS.

„Оттук-нататък има серия от декларации и вдигане на предизборния адреналин и в двата лагера. Те трябва да излязат на терен, но не подозират какви шамари ще отнесат от избирателите за това, което сътвориха.

Хората на Доган получават повече симпатии в периферията, малките населени места, в Кърджали ситуацията е различна. Другите партии вече могат да стъпят в тези региони със свои кандидати. Много късно дойде демокрацията за този етнос, но дойде“, каза още той.