Точно месец след изборната загуба на "Има такъв народ" още един от експертите на партията обяви, че я напуска. Това е юристът Андрей Михайлов, който в 46-тото Народно събрание беше председател на комисията по конституционни и правни въпроси.

С публикация във "Фейсбук" той обявява своето решение, но без да посочва причините за него. По думите му обаче в това не бива да се търси скандал.

"Ще ви разкажа нещо от зората на ИТН - преди повече от четири години се събирахме с колеги и часове наред обсъждахме политически и юридически подходи, реформи, подготвяхме програма и законодателни предложения. 

Само в сектор "Правосъдие" програмата беше над 100 страници. Днес няма кой да напише подобно нещо, а по-тъжното е, че няма кой да го прочете!

Именно хората са същността на една идея, без хора тя е само лозунг. Във всички интервюта и публични изказвания съм посочвал, че професионалният и експертен подход, съчетан с диалог, е формулата, която може да ни изтегли от безизходицата", пише Михайлов, като добавя, че ще продължи да има обществена позиция и да пише по политически въпроси, макар и извън "Има такъв народ".

Накрая Михайлов благодари на избирателите си и заявява, че се гордее с това, че е запазил "професионален, честен подход и мога да погледна всеки от вас в очите без срам".

20 мин. след публикацията на Михайлов във "Фейсбук" на стената на зам.-председателя на партията Тошко Йорданов пък се появи следния текст: "При загуба се открояват два типа хора. Едните падат, след това се изправят и се бият докрай. Другите избират себе си."

През последните месеци след изтеглянето на "Има такъв народ" от правителството "Петков" редица членове на партията я напуснаха. Най-напред петима депутати се отцепиха от парламентарната група на формацията заедно със спортния министър в оставка Радостин Василев. Впоследствие още един депутат се присъедини към тях. По-късно енергийният експерт Иван Хиновски и организационният секретар Виктория Василева също напуснаха партията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук