"Не мисля че има интрига в номинациите на гуверньор на БНБ, освен това в коалиционното споразумение няма изрични изисквания да има само един кандидат. Би било нелогично да има само един кандидат. Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Виктория Василева от "Има такъв народ".

Любомир Каримански е бил кандидатура на ИТН още от предишния парламент, подчерта Василева, но тогава заради липсата на време не се стигна до процедурата за избор на гуверньор на Българската народна банка.

"Всичко се подлага на динамичен дебат и дискусия, коалицията е изключително жива, говорим помежду си. Може да имаме своите различия и конфликти, но в края на краищата винаги успяваме да излезем здрави от всяка една ситуация", заяви Виктория Василева.

Василева не смята, че ситуацията в Украйна ще причини раздор в коалицията, защото ще се търсят възможно най-добрите решения. На въпрос дали кандидатурата на Любомир Каримански ще бъде отхвърлена, ако той получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, Василева отговори:

"Не виждам защо се прави такава драма от това, че един кандидат може да бъде подкрепен от опозицията. Още повече, ние не сме хора, които могат да влияят върху техните решения и това кого от кандидатите ще подкрепят. заради това ще има изслушване на дамата кандидати в комисията по бюджет и финанси, същият този дебат после ще бъде и в пленарна зала".

ИТН подхожда към принципа да предложи най-подготвените хора за конкретни места, това не означава, че се стремят за всички ръководни места в страната, заяви депутатът.

"Не мисля, че има опасност за коалицията особено при вот на недоверие, защото в тази изключително тежка ситуация, в която се намира България е изключително безотговорно и опасно в този момент да се събарят правителства, да се отива на избори", коментира още тя.

Виктория Василева смята за странно, че името ѝ е било завъртяно като част от новия политически проект на Стефан Янев. Тя заяви, че е част от "Има такъв народ" и не смята да преминава към друга партия. На въпрос дали е възможно политици от ИТН да преминат към неговата партия, тя отговори:

"Членството в една партия е доброволен акт и ако има хора, които решат от нашите редици да отидат при него, няма кой да ги спре. Знаете, че през последните 30 години хората прелитат от една партия в друга - това са човешки реакции. Не мисля, че от страна на ИТН ще има някакъв отлив към партията на г-н Янев".