Гъсти облаци от дим се извиват в района на залива Вромос към момента. Това се вижда дори и от Северния плаж в Бургас, откъдето свидетели изпращат кадри.

Според източници, цитирани от Флагман.бг, става дума за район, който е след Военноморската база Атия в посока Черноморец. 

Там има вилно селище, след което започва абсолютно нераглементиран къмпинг за каравани. Броят им е над 100 и разположението им започва от радиоактивния плаж до гората, стигаща до Черноморец.

Осведомени източници твърдят, че от април месец насам всеки изминал ден броят на незаконните къмпингуващи расте главоломно. Тъй като местата са на изчерпване, каравани са поставени и върху самия пясък. Повечето остават и през целия сезон – при крайно лоши хигиенни условия, без тоалетни и течаща вода. 

Днес температурите в Бургас достигнаха 28-29 градуса. Възможно е някой да е извършвал дейности с горелка и да е предизвикал пожара. 

Междувременно стана ясно, че пожар е избухна в близост до бензиностанция в Созопол. В близост има и трафопост и хотел.

Няма информация за засегнати хора, сгради или автомобили, уточнява Нова ТВ.

Сигналът за горящи сухи треви и храсти е получен около 18.30 часа тази вечер в полицията в Созопол. Огънят е в началото на вътрешния път от Созопол през къмпинг "Градина" за Черноморец.

Два противопожарни автомобила и четирима огнеборци гасят пожара.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук