Голям пожар се разрази край пътя за бургаския кв. Черно море, близо до т.нар. селскостопанско летище Сарафово, което е известно и като база "Вромос", съобщава Флагман.бг, позовавайки се на очевидци.

В района, където бушува пожарът, се намира офис и производствена база за offroud части, аксесоари и сервиз на "Вромос".

Към момента няма опасност огънят да се разпростре и на отсрещната страна по пътя за Каблешково, където са производствените мощности на най-голямата частна фабрика за керемиди у нас - "Керамика" АД. 

В момента на мястото на инцидента има три противопожарни автомобила. Все още не е ясно какво се е запалило и какъв е мащабът на пожара.

Съвсем наблизо са пистите на гражданското летище, както и цистерните с керосин за самолетите. В града ръми дъжд, няма вятър и това в голяма степен помага на огнеборците. 

Само 5 минути след сигнала за развихрилия се огнен ад в близост до селскостопанското летище на кв. Сарафово нов инцидент вдигна на крак огнеборците.

Пред блок 63 в жк "Славейков" огромно дърво се срути върху автомобил. Нямаме данни дали в него е имало хора и пострадали. 

По последна информация, пожарът е обхванал 1500 кв.м едноетажна сграда, в която се модифицират автомобили.

14 души се борят с огнената стихия в района на складова база „Вромос“.  

Огънят лумна около 19 ч. тази вечер на т.нар. селскостопанско летище Сарафово, на пътя за бургаския квартал Черно море, в непосредствена близост се намира и гражданския аеропорт. 

На място са три противопожарни автомобила от 1 и 2 Районни служби-Бургас и един автомобил с общо 14 души, както и полицейски екипи. 

Засега няма данни за пострадали хора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!