Собственикът на автоморга „Беки“ – Бекир Осман, чийто обект снощи изгоря при пожар, категорично заяви, че няма врагове и не смята, че се касае за умишлен палеж, въпреки че огънят е тръгнал през нощта.

„През целия ден бяхме на обекта и работехме. Може от рязането на ламарините да е тръгнал пожарът“, каза Бекир Осман пред „Флагман“. 

Той държи автоморгата от края на 1999 година. Оттогава дава хляб на 6-7 човека, които работят при него. 

„Бизнесът ми е семеен, работим аз, синът ми и жена ми. Имам около 100-ина коли и стотици части. Благодарение на пожарникарите успяхме да спасим част от имуществото, но са изгорели повече от 40 коли“, обясни още собственикът. 

Все още не е ясна стойността на щетите. „Чакаме експертиза, тепърва ще се направи оценка“, каза още Бекир Осман.

Обектът има застраховка. „Не знам точно каква е и дали ще покрие всички щети, все пак се надявам това да се случи, за да успеем да си стъпим на краката“, казва още той.

Осман родом е от село Ябълчево, където се намира и изгорелият обект, но от години живее в Бургас. Разказва, че има сантимент към родното село. В момента ремонтира бащината къща, за да живее със семейството си там. Няма да се откаже и от бизнеса си, ще направи всичко възможно да го възстанови. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук