Местни жители доброволно дежурят край изгорелите къщи в Старосел след огнения ад в сряда, съобщава "Марица"


"Изкарахме трудна нощ. Не сме мигнали от страх да не пламнат отново къщите и огънят да се пренесе върху нашите", разказа Петър Вълчев. Неговият дом е на метри от изгорелите къщи и по чудо останал недосегаем от огъня.


Вчера мъжът патрулираше около пепелищата.


Според Петър гредите в някои от рухналите домове още тлеят, от високата температура пък рухват цели стени.


Ето как изглеждаше днес селото. 
 Снимки: Марица

В същото време стана ясно, че под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършват действия по разследването за установяване на причините за пожара в с. Старосел. 

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че на 04.08.2021 г. в с. Старосел, обл. Пловдив, по непредпазливост са запалени чужди имоти – 7 кирпичени постройки, някои от които изоставени, един навес, един покрив на селскостопанска постройка и борова гора  - престъпление по чл. 331 ал. 3 пр. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента по делото е извършен оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели и предстои да се назначи пожаро-техническа експертиза за установяване на причините за пожара. Според първоначалните данни, огънят е тръгнал около 12 часа на 4 август 2021 г., на 1 км от с. Старосел, и впоследствие се е разраснал към селото.

Към момента няма опасност за населението в с. Старосел.  Няма пострадали хора. Провеждат се процесуално-следствени действия по досъдебното производство. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!