Криминално проявен апаш, извършил множество кражби през последната седмица, е задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик, научи БЛИЦ.

Само в рамките на една седмица в РУ-Пазарджик били получени множество сигнали от собственици на кафе-автомати и автомивки. Те информирали органите на реда, че апаши са разбили монетниците на вендинг-автоматите или автомивките на самообслужване. Освен материалните щети от взломяванията са установени липси на монети на обща стойност над 1100 лева.

В хода на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност криминалистите спипали 20-годишния Лазар Илиев с прякор Додо от село Овчеполци.

Циганинът е с множество криминални регистрации за кражби от подобен род. Той е задържан първоначално за срок от 24 часа в РУ-Пазарджик.

Прокурор от Районната прокуратура в областния град е удължил срока на задържането му със 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

От източници на разследването БЛИЦ научи, че преди няколко години Додо отново е бил арестуван, след като в рамките на месец разбил над 20 кафе-автомата. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!