Наблюдаващ прокурор при Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж за това, че е изтръгнал и впоследствие захвърлил зад огражденията мобилно устройство на журналист по време на конференцията на ГЕРБ на 5 август, съобщават от държаното обвинение.

Описаното представлява извършено престъпление по чл. 325, ал. 2 НК – хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост, уточняват от прокуратурата.

Ето колко пари е прибрал провокаторът, нападнал журналисти на конференцията на ГЕРБ

В СДВР във връзка със случая този петък бяха разпитани 22-годишният бивш кикбоксьор Симеон Славчев и 20-годишния Денислав Станоев, който сам се е предал сутринта на органите на реда.

20-годишният мъж не е осъждан, няма предходни криминални прояви. Той признава извършеното престъпление, като съдейства изцяло на органите на полицията и прокуратурата.

Според съобщението на прокуратурата в обясненията си той е посочил, че лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на "София Тех Парк".

Предвид високата обществена опасност на деянието прокурор от Районната прокуратура в столицата е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Действията по изясняване на случая продължават.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!