Куп лекари са замесени в голяма измама с лекарства. В подобна измама, както вече ви казахме, бяхме замесени и ние с Мира.  В сегашната ситуация имената на лекари са използвани за препоръка на лекарства, които помагат за всички – очи, уши, дупе и т.н.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Виктор Николаев, анонсирайки разговор с друг опарил се от схемата – д-р Мирослав Ненков:

„Поредна жертва на такъв тип реклама е д-р Мирослав Ненков или по информацията от интернет професор“, каза Николаев.

„Това е измама! Ползва се моето име, вашите образи и имена и други колеги. Тези две неща, които не знам как да нарека, нямам идея какво представляват“, каза д-р Ненков.

По думите му името му е замесено в две измами и той няма идея какви са тези лекарства, как действат и дали въобще помагат:

„Най-вероятно става въпрос за боклук, щом го рекламират така“, каза той.

По думите му негови представители са закупили бройка от първия продукт и са го изпратили за изследване. "Изпращачът на стоката е с руско име, по телефона имаше руски акцент.

Моят представител е бил принуждаван да купи повече, защото не действа самостоятелно. Цената му е 60 лева. Активизирани са ГДБОП, прокуратурата, БАБХ и Асоциацията за защита на потребителите. Хостингът е регистриран извън ЕС и това са компании, които позволяват такъв тип интернет измами.

Плащането става за дружество, регистрирано в Обединеното кралство на руско име", разкри той. И предположи, че това е група от бившия СССР за измами в България.

Според него за първия продукт са установени всички лица и собственикът. "Не знам какъв е ефектът от него, добър или лош. Не знам какво съдържа! Производителите не излизат да кажат, че не са те и някой го продава от тяхно име.

Мои близки ми звънят да ме питат дали продуктът е добър, но аз не го рекламирам! Никога не бих рекламирал лекарство или хранителна добавка", категоричен е д-р Ненков. И допълни, че съставките на продукта могат да доведат до алергична реакция.

Според него лекарството би могло дори да е отровно. 

„Това са истински измамници. Това е съветска група за измами тук в България. Ужасна история. Изключително неприятна е за мен“, признава докторът.  

„Да ходя да го кусам това, което произвеждат“, пошегува се Николаев.

„Най-вероятно вътре нещата са индеферентни, но може да врътнат алергична реакция“, каза той и добави, че няма снимка на лицето, което ги произвежда.

„Трябва ми такава снимка просто“, заканително отвърна Николаев.

Не вярвайте на такива боклучави неща в интернет. Най-тъпият лекар е по-добър от тези лекарства“, каза Ненков.

"И то предлагат не един продукт, а три, четири, седем. Обещават 300 години живот, повече и от Путин", добави Ненков.

Д-р Александър Симидчиев, проф. Тодор Кантарджиев, д-р Гергана Николова, проф. Иво Петров също са опарени от тази схема.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук