Близнаците Валентин и Борислав Динкови  от Цалапица няма да обжалват мярката си за неотклонение "задържане под стража", която бе насрочена за утре следобед. Информацията е потвърдена от адвоката им Светлана Званчева.  

Жителите на селото, които бяха обявили протестно присъствие пред Съдебната палата в Пловдив час преди това, няма да отменят акцията си, става ясно от съобщение в тяхната група във Фейсбук.

Недялко Малинов, баща на убития младеж Димитър Малинов, заяви, че при това положение техният митинг ще се проведе пред сградата на прокуратурата в предварително обявеният час – 12.30. Той призова хората, които ги подкрепят, да се съберат на новото уговорено място.  

Задържаните братя са с повдигнато работно обвинение за "укривателство" и подпомагане бягството в чужбина  на заподозрения за извършител на убийството Рангел Бизюрев. Протестиращите обаче настояват те да бъдат привлечени като равнопоставени съучастници в тежкото престъпление и да получат най-тежките възможни присъди. 

В опит за успокояване на напрежението в четвъртък следобед за среща с обществеността в Цалапица пристига целият ръководен екип на Областната дирекция на МВР – Пловдив, начело с новия директор Радослав Начев.

Междувременно стана ясно, че единият близнак - Борислав Динков, гордо е публикувал своите изцепки в инстаграм профила си. Преди ареста, 19-годишният младеж е запечатал куп от видеоклипове, на които демонстрира бойните си умения, както и неадекватно състояние.

В един от клиповете младежът е заснел как управлява автомобила си, а приближавайки зебра се засилва към пешеходците, които стреснато започват да бягат, за да не бъдат блъснати.

 

@trafficnews Един от обвинените в укривателство близнаци от Цалапица със скандални клипчета в Инстаграм. #trafficnewsbg #Plovdiv #Tsalapitsa #Bulgaria ♬ original sound - Trafficnews

На друг клип се забелязва как Динков е във видимо неадекватно и странно състояние, като дори не е ясна целта на качения видеоклип. Ясно е едно обаче, че Борислав никак не се срамува от поведението си.

Социалните мрежи на брат му Валентин Динков са по-обрани и са с ограничено съдържание, което може да се разгледа само от негови приятели.

Към момента семейството се е изселило от село Цалапица и се преместило в Панагюрище при свои близки, пише TrafficNews. По думите на кмета на пловдивското село Ивайло Данаилов, къщата им вероятно ще бъде прехвърлена на техни близки, но няма информация да е обявена за продажба.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук