Състоянието на пациента е стабилно и няма пряка опасност за живота му. Напълно контактен е и е в съзнание. Това каза на извънреден брифинг доцент д-р Юлий Ванев, ръководител на Трета хирургична клиника на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Той разкри подробности за състоянието на младежа, който вчера беше намушкан в тролей в София от криминално проявен.

"Нараняването е едно и в областта на гръдния кош. Не мога да коментирам нищо повече осен здравословното състояние на пациента, за който се грижим и не мога да коментирам информация как се е стигнало до скандала. Младежът не е в реанимация и ще се лекува при нас между 3 и 5 дни, след което ще бъде освободен за домашно лечение", разкри още доц. Ванев.

Припомняме, инцидентът възникна на столичната спирка „Опълченска” в посока „Люлин”. Младежът направил забележка на група непълнолетни роми, които се хранели и плюели в превозното средство, като го замърсявали с люспи от семки.

При слизането си от тролея въпросният младеж бил прободен с нож от друг мъж, който „защитил” нарушителите, макар да не е бил част от тяхната групичка. 33-годишният мъж е криминално проявен и регистриран за наркомания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!