39-годишен мъж е задържан след полицейска гонка в района на Тутракан. При претърсване в колата му били открити боен пистолет, патрони и хладно оръжие, съобщи БНР.

Досъдебното производство се ръководи от Районна прокуратура – Силистра.

Полицаите от бясната гонка с Амебата в София с първи думи след екшъна

Предстои привличане към отговорност по два текста от Наказателния кодекс - по чл. 339 и чл. 270, като първият  предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Мъжът е бил спрян за проверка по линия на КАТ – Пътна безопасност в Тутракан. При поискване на документите е потеглил рязко. След преследване е напуснал очертанията на града. Установен е бил в селска нива, в посока село Шуменци.

При задържането е оказал съпротива, съобщи административния ръководител на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов.

"При претърсване на колата са били установени боеприпаси и автоматично оръжие, което е малко по-специфично. То се води бойно оръжие и по закон физическо лице не може да го придобие".

Пистолетът е "Скорпион", чешки.

Експертизи ще установят използван ли е бил за престъпления. Оръжието е било с 6 патрона в пълнителя. Открити в тайник под седалката били още 12 патрона. Намерени са и 2 саби, 2 ножа, бокс и метална полицейска палка.

Мъжът е от Тервел и е с чисто съдебно минало. Ще бъде задържан за срок до 72 часа, като Прокуратурата ще настоява пред съда за мярка "постоянно задържане под стража".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук