Датата на убийството на Алексей Петров не е случайно подбрана. Първият опит за покушение беше на 15 август 2002 г., а той всяка година дава курбан, че е останал жив. Това каза в ефира на Нова тв социологът доц. Стойчо Стойчев.

"Периодът е много благоприятен да се спи в гората, човекът, който е извършил убийството, е бил подготвен да прекара няколко нощи в планината.

Последна информация за жената, простреляна при убийството на Алексей Петров

Така ще се оттегли през възможно най-неочаквания път, във Витоша има различни пътища без асфалт, които могат да изведат към Дупница, Самоков, Перник.

Един човек с военен опит няма да има проблем да изкара до септември в планината и никой да не го забележи. Стара вражда или накърнено его вероятно е причина за покушението", каза още той.

Адвокатът и бивш следовател Андрей Цветанов заяви, че мястото на убийството е подбрано добре.

Ето я жената, ранена тежко при разстрела на Алексей Петров СНИМКИ

"Няма покритие на мобилни телефони, а самият Петров е подценил сигурността си. Тогава аз го разпитвах, но не се потвърди, че е отвличал лице от Варна и го е рекетирал край София.

По онова време очевидно някой искаше да се освободи от него. Алексей имаше седем обвинения.

Шест човека са обвинени по неговото дело, но той беше оправдан по всички обвинения, че е организатор на престъпна група. Възможна хипотеза е, че поръчителят на трите покушения е един същ", коментира той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук