Заловената банда за трафик на хора миналата седмица изоставяла мигрантите да нощуват в горите край столичния квартал „Горубляне” и село Герман. По-късно бежанците били отвеждани на браздата със Сърбия, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на запознати със схемата, по която действали четиримата обвинени в каналджийство.

Един от двамата задържани афганистанци се казва Юсуф. По данни на разследването той е бил арестуван в Две могили, Русенско. В градчето обаче имат данни за него от преди години.

„Със статут на постоянно пребиваващ чужденец в село Баниска. Той е съпруг на българска гражданка. Лицето за кратко е пребивавало тук”, твърди Мариета Петрова – секретар на Община Две могили.

Оказва се - Юсуф е имал ръководни функции в разбитата група заедно с близка до него жена. Също задържана от съда. Юсуф често сменял адресите си, твърдят разследващи.

Един от задържаните живее в столичен жилищен блок, но съседите разказват, че не са го виждали от няколко дни. Става дума за Апостол Кечев, който живее в столичния квартал "Люлин" на квартира. По данни от делото е работил като таксиметров шофьор.
Адвокатът му твърди, че срещу задържания няма доказателства за трафик на хора.

"Не познава всичките обвиняеми. Познава някои от тях. Но в крайна сметка познанството не говори за нищо лошо. Хората може да се познават помежду си", твърди Мариян Борисов, адвокат на обвиняемия Апостол Кечев.

Групата е била в полезрението на службите от 2 години. Основни бежанците били прекарвани през река Марица на българо-гръцката граница. Следващата седмица четиримата задържани ще обжалват ареста си пред апелативния спецсъд.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ