33-годишната Габриела Славова-Пеева, която бе арестувана заради бруталното убийство на мъжа си Пейо Пеев, извършено на 18 януари в София, е добре позната в Бургас, показа проверка, пише Флагман.бг.

Тя е била кандидат за депутат от листата на „Продължаваме промяната“ през 2021 година и е работила в Общината.

Габриела е от София, но имала баба в Черноморец. Преместила се край морето през 2017 година. Представила се за самотна майка. Явила се на конкурс за работа в Община Бургас и го спечелила.

Нейни колеги от отдел „Превенции и младежки политики“ я описват като много интелигентна млада дама, владееща свободно няколко езика, завършила престижни университети в Европа. Било истинско чудо, че специалист от такъв ранг иска да работи за общинска заплата.

Жена уби и запали мъжа си

Тя била курсист и на т.нар. „Харвардска школа“, която настоящият лидер на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков води преди да влезе в политиката.

По тази линия Габриела е попаднала в бургаската листа на Промяната през 2021 година, но никога не е била член на партията. 

Габриела е била на 12-то място в първата листа на ПП във Втори МИР Бургас, попаднала от харвардската квота и по покана на Кирил Петков. Тя обаче така и не е станала член на партията

Впоследствие Габриела забременяла, първо излязла в дълъг болничен, а след това и в майчинство и се върнала в София при семейството си. Майка й се оказа дипломат от кариерата – Красимира Трифонова, която е бивш консул на България в Тайланд.

По първоначални данни Габриела и Пейо били в развод и имали неразбирателство относно попечителството над двете им деца. Предполага се, че това е основната причина за бруталното убийство в покрайнините на столицата.

Историята има и друг нюанс. Както БЛИЦ писа за бащинство на второто й дете претендира и бившият депутат от ПП Велико Минков.

Две жени арестувани за убийство, опитали се да запалят трупа

Разследващи са установили, че бруталното убийство е извършено на 18 януари, около 21:20 часа на ул.“Елемаг“ в столичния квартал „Изгрев“. Пейо Пеев бил извикан на среща от Габриела и майка й. Срещата се състояла в колата му.

Той бил шофьорското място в лекия автомобил.

На задната седалка била 54-годишната му тъща Красимира, която изведнъж стиснала шията му, докато 33-годишната му съпруга то притискала към седалката и при опита да излезе е затворила шофьорската врата.

Според предварителното заключение на патоанатомите смъртта на 44-годишния мъж настъпила вследствие на удушаване.

По-късно автомобилът с трупа на убития е откаран по пътя за хижа „Алеко“ на Витоша и запален, за да бъдат заличени следите. Според неофициална информация двама мъже са помогнали на тъщата и съпругата да прикрият следите от престъплението.

Те са привлечени като свидетели.

Късно в понеделник вечер се гледа мярката за неотклонение на Габриела и майка й Красимира. Заради двете си деца Габриела бе пусната под домашен арест, а Красимира Трифонова остана зад решетките. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук