Делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица започва окончателно през другия месец. Това пише TrafficNews.

Заседанието, по което е обвиняем 31-годишният Рангел Бизюрев, е насрочено за 10-ти юли 2024 година от 9:30 часа в Окръжен съд Пловдив.

Той е предаден на съд за това, че на 20-ти юли миналата година в Цалапица, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост.

Разследването по досъдебното производство е приключило в законоустановения срок, като преди дни държавното обвинение внесе обвинителен акт. Извършени всички необходими действия и са събрани доказателства за разкриване на обективната истина.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Два дни по-рано ще се гледа делото срещу двамата братя близнаци Динкови, които също са замесени в случая. Техните обвинения обаче са по-леки- за лично укривателство и заседанието се провежда в Районен съд- Пловдив. В първия ден за разпити на свидетели Рангел Бизюрев бе разпитан по тяхното производство.

Рангел ще бъде защитаван от бившия шеф на Военния съд Делчо Джубелиев.

Припомняме, че неговото залавяне беше изключително дълъг и мъчителен за разследването период. 

След повдигане на обвинението му още миналата година, той бе обявен за издирване, а на 29 ноември 2023 г. бе задържан в град в Кралство Дания. Тамошните власти го предадоха на България, като беше установено, че той е прекарал месеците на бягство в различни държави и може би е притежавал фалшиви документи за самоличност.

От предстоящото разпоредително заседание предстои да стане ясно дали обвиняемият ще признае всичко описано в обвинителния акт и ще пожелае съкратено следствие. Другият вариант е да не се възползва от това и така ще бъдат разпитвани всички свидетели и вещи лица в съдебния процес.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ