С фалстарт започна гледането на мярката за неотклонение на Хасан Хасанов - бащата на арестувания кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов.

Адвокатът на бащата поиска прекъсване на заседанието, защото не е имал възможност да се запознае с документация към делото, както и поради липсата на пълна документация за здравословното състояние на Хасан Хасанов, който също като сина си доскоро беше в болницата в Омуртаг.

Двамата бяха арестувани по обвинение за ръководене и участие в организирана престъпна група, свързана с длъжностни престъпления.

Според роднините, които чакаха пред съда, обвиненията са политическа постановка.

"Както виждате, влязоха КПКОНПИ, ДАНС. Това беше на 14 септември. Тогава нямаше арести. Кой е победител на 29 октомври? Господин инж. Ешреф Ешрефов, кмет на Община Омуртаг вече трети мандат. Безапелационна победа. Над 1800, близо 2000 гласа. Надявам се в България съдът е независим, да има справедливост за всеки", заяви Джафер Ешрефов, брат на Ешреф Ешрефов, цитиран от БНТ.

"Доколкото четох делото за обществени поръчки, но по закон той не е първия, неговата фирма не е първи участник, а е бил подизпълнител на част от обществените поръчки. По закон има право като няма друг кандидат, какъв е проблемът", допълни Ибрям Алиев, приятел на Хасанов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук