Гърция поиска да им предадем Иван Стоянов от Камено, тъй като там той е осъден на три години затвор заради продажба на малко дете - пеленаче. Схемата работи от години в Камено, където има цели "фабрики за бебета". Жени раждат на конвейер, а след това продават бебета на гръцки семейства. 
Законодателството в южната ни съседка бе променено в тази насока и сега търговците се преследват и съдят до дупка. Такъв е и случаят с Иван Стоянов, пише "Флагман". 

Искането бе разгледането на заседание на Окръжния съд в Бургас днес. Иван, който е под гаранция, пристигна заедно с жената, с която живее и започна с процесуалните врътки, за да забави делото. 

„Моля за допълнителна информация за европейската заповед за арест по отношение на водения процес там, тъй като моят клиент не е бил уведомен, че е се води такъв в Гърция“, каза в съдебната зала защитникът на Иван  адв. Тодоров.

По думите му, ако е било водено дело пред гръцките власти, не е ясно дали Стоянов изобщо е имал защитник, който да го представлява или дали му е бил назначен служебен такъв.

„Ако е имало дело и то е гледано задочно, бих искал да бъде гледано отново отначало и моят клиент да има защитник, който да участва в процеса. Нито едно от тези условия не е на лице. Нямаме доказателства за такива събития“, категоричен е адв. Тодоров.

Бургаският окръжен съд посочи, че тези въпроси за изпратени към гръцките власти на 10.07 т.г., но отговор по тях все още няма.

Бургаските магистратите насрочиха делото за друга дата, а именно 19.07 от 11 часа.