Мъж с пистолет и бейзболна бухалка е обрал офиса на голяма банка в Дупница. Както БЛИЦ вече съобщи, наглото престъпление е извършено посред бял ден в центъра на града. 

Апашът е стрелял в тавана на помещението и е заплашил служителките. По първоначални данни е успял да вземе чувал с пари, в който е имало около 10 хиляди долара, съобщава БНР.

На излизане от банката той е ударил една от чакащите на опашка в банката клиентки, след което е побягнал. По информация на bTV, при нападението е ранена жена. Все още няма данни за състоянието й.

Районът около банката е отцепен. В момента тече полицейска операция по залавянето на въоръжения мъж.

Пред в. "Струма" свидетели споделят, че са видели слаб мъж, маскиран, да излиза на бегом от офиса на банката. "Чуха се писъци отвътре и служителки на банката, уплашени изскачаха навън, крещейки “Обраха банката”.

Някой се обади на телефон 112, но от там не му повярвали, помислили са, че сигналът е фалшив. Вероятно никой не е допускал, че посред бял ден, в центъра на Дупница, някой ще реши да извърши банков обир", споделят те.

През септември 2017 г. в града апаш опита да обере банка в града, но опита му бе неуспешен заради подаден сигнал с паник-бутон от служител на близката бензиностанция. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ