Известните столични крадци - Иван Иванов - Змея и Светослав Петров - Смъртта, както и техният авер Венци Славков са задържани по време на поредния им удар от пазарджишки криминалисти.

По разпореждане на директорът на ОДМВР-Пазарджик през месец май били предприети активни действия от структурите на областната дирекция за противодействие и превенция на домовите кражби и кражбите от офиси на фирми. Така при провеждането на акцията в полезрението на криминалистите попаднали трима столичани на възраст 48, 49 и 54 годините мъже.

Те били с множество криминални регистрации, известни на органите на реда, като автори на взломни кражби от жилища и касоразбивания. Апашите били изключително предпазливи и преди да предприемат кражбата внимателно проучвали жертвите си.

Било установено, че вниманието на гастрольорите е привлечено от къща, собственост на 45-годишна богата жена от ромски произход от Пазарджик.

Тя живеела в чужбина и печелела добри пари. Късно вечерта в петък пристъпили към действие и под прикритието на нощната тъмнина направили опит да отворят входната врата на апартамента на жертвата.

Тогава били атакувани от екипи на сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Пловдив и пазарджишките криминалисти. Заедно с тях е задържан и 22-годишен мъж от Пазарджик. Той подпомагал групата с информация за местоположението на жилището, за вида и количеството на намиращите се в него ценности и пари.

При направените лични обиски на апашите и на ползвания от тях лек автомобил са открити мобилни телефони, заготовки на ключове, тръбен ключ, щанга тип „кози крак” и ръкавици. И четиримата са задържани в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа.

Продължава работата по изясняване и документиране на престъпната им дейност не само на територията на областния град, но и в целия регион. Спрямо тях се води досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура.

БЛИЦ припомня, че Светльо - Смъртта и Иван- Змея са едни от крими героите на София - известни автокрадци, касоразбивачи и се водят тежък криминален конктингент.

"Кариерите" на двамата бандити започват през 90-те в бригадата на царя на крадците Джиджи. След като Джиджи почина Змея и Смъртта се специализирали в обири на каси.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!