България се размина по чудо с нов кървав инцидент, подобен на този, който сътвори рецидивистът Георги Семерджиев, научи БЛИЦ от полицейски източници.

Медията ни описа по-рано днес днес катастрофа на столичния булевард „Христо Ботев“, в която шофьор на "Хюндай" връхлетя спрял автомобил, в който се возели млада жена, бебе и баба.

БЛИЦ узна, че водачът на хюндая е причинил произшествието, а концентрацията на алкохол в кръвта му е била над 1.2 промила, което автоматично означава, че трябва да бъде задържан минимум за 24 часа.

Освен това се оказа, че въпросното лице е без шофьорска книжка и е бил във видимо неадекватно състояние.

За щастие скоростта, с която се е движил е била сравнително малка, защото в противен случай е щял да нанесе непоправими щети на беззащитните пътници в ударения автомобил.

БЛИЦ научи също, че мотоциклетист е дал показания в полицията, че преди да направи инцидента на булевард "Христо Ботев", водачът на хюндая едва не го е помел на оживено трасе.

Крайно време е законодателите да вземат по-сериозни мерки и за подобни нарушения пияни водачи директно да бъдат осъждани по бързата процедура на затвор, а колите им да бъдат конфискувани и продавани на търг, а парите от продажбата да отиват във фонд за подпомагане на пострадали от ПТП-та и техните семейства.

Иначе изстрадалата ни държава рискува да се превърне в гробница на невинни жертви, които вече дори не могат да се разхождат свободни по улиците.