Измамница и неин съучастник са установени от служители на РУ-Септември, научи БЛИЦ.

Преди два дни в полицейското управление дошла 56-годишна жителка на септемврийското село Виноградец. Притеснена, тя съобщила, че непозната жена се е свързала с нея по мобилния й телефон.

От отсрещната страна започнали обяснения, че на сина й е направена черна магия. Непознатата се представила за много веща в това и заявила, че може да развали магията. В противен случай нещо много лошо щяло да се случи. За целта обаче мнимата врачка поискала от жертвата си сумата от 36 000 лева.

Потърпевшата не разполагала с толкова пари и превела първоначално сумата от 250 лева. След това подала сигнал и в полицейското управление в Септември.

За работа по случая бил сформиран екип от криминалисти, които предприели действия по установяване самоличността на „врачката“. Вчера съвместно с колегите им от РУ-Пазарджик в близост до автогарата в областния град била задържана 31-годишната Йорданка Р. от Камено-Бургаско, заедно със съучастника и Петър П.- 31г. от град Златица.

Двамата имали уговорка с жертвата да предаде друга част от исканата сума и дрехи на сина й за разваляне на магията. Йорданка е криминално проявена с няколко криминални регистрации за грабеж и кражби.

Тя и нейният помагач, който и е бил шофьор, са задържани в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа. При извършените процесуални действия са иззети и веществени доказателства, имащи отношение към разследването.

От свои източници БЛИЦ научи, че в жената са открити тефтери с множество имена и теефонни номера, които са бъдещи потенциални жертви на измамницата или вече са станали такива.

Работата с гастрольорите продължава под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, води се полицейско производство. Изясняват се евентуални други случаи на подобни измами на територията на региона. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!