Милион и двеста хиляди е общото обещетение, което близките на брутално убитите - работникът Юмер Мехмед (28 г.) и брокерката Теодора Бахлова (47 г.) искат от сочения за извършител - бизнесменът Станимир Рагевски. Това стана ясно на разпоредителното заседание в Окръжния съд в Бургас, пише Флагман бг.

Към тях се присъединява и сестрата на Теодора Бахлова – Таня, която е подала молба с иск за кръвнина от 80 хил. лв., но според адвоката на Рагевски – Ваня Радиева, същата не била от близкия кръг от лица до брокерката и не би трябвало да иска обезвреда.

Прокурор Десислава Трифонова потвърди тезата на адвокат Радиева, като дори допълни, че в деня на изчезването на Теодора Бахлова – 29.10.2020 г., дъщеря й – Християна, е споделила пред органите на реда, че подозира, че леля й е замесена в това. Двете сестри били в трайна вражда, дори можело да се говори за „омраза“, посочи още държавното обвинение. Съдът счете, че е редно нейната претенция да бъде предявена в друго гражданско дело.

Окръжният съд определи, че предвид фактическата и правна сложност на делото и обема на събрания доказателствен материал, както и с оглед дългосрочното разглеждане на процеса, е нужно да бъдат назначени резервен съдебен заседател и защитник.

В съдебната зала стана ясно още по делото са направени 200 експертизи, разпитани са 40 вещи лица и 60 свидетели. Предвид, че делото ще се разглежда по реда на Гл. 27, чл. 371, т. 1 от НПК, това означава, че на следващи заседания отново ще бъдат разпитани редица лица, кои обаче – ще посочи Рагевски.

Окръжният състав допусна дъщерята на Бахлова - Християна Иванова, да бъде граждански ищец и частен обвинител, като кръвнината, която 25-годишната жена иска е 500 000 лв.

Майката на убитата брокерка – 85-годишната Стоянка, също ще бъде допусната в наказателното производство като граждански ищец и частен обвинител, като обезщетението, което тя иска от Станимир Рагевски, е 300 000 лв.

Въпреки че защитникът на серийния убиец Рагевски подчерта, че не е редно майката на Юмер да иска кръвнина, тъй като изобщо не били близки и дори като дете го е захвърлила на улицата, съдът прецени, че щом му е биологичен родител има право на кръвнина. Гюлфие Салибрям е подала иск за 100 000 лв. за нанесени морални щети.

Приятелката на Юмер – Габриела, с която живееха заедно на квартира в жк. „Възраждане“ и имаха планове за общо бъдеще, също ще бъде граждански ищец и частен обвинител, като кръвнината, за която тя ще пледира е 300 000 лв.

Следващото заседание е насрочено за 27 април т.г. от 10 часа. Припомняме, че Станимир Рагевски е обвинен в две тежки убийства. Първото е за жестоката смърт чрез разчленяване на брокерката, а по-късно и за зловещата екзекуция на Юмер Мехмед (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Той е обвинен и в това, че без да има разрешително, е държал пистолет „Макаров“, с които е застрелял жертвите си, както и боеприпаси за него. Рагевски е обвинен и за това, че противозаконно е държал високорискови наркотични вещества – марихуана и смес от кокаин и пирацетам, които разпространил, предавайки ги на Деан Дичев. Общата стойност на наркотичните вещества възлиза на 452 лева по цени на съдопроизводството.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук