Скандал между две компании от Равадиново и Черноморец се е прераснал в брутален погром в един от най-посещаваните фолк клубове на Созопол - Мистери, намиращ се по главната алея на ул. "Хан Крум" 2, в близост до Централния плаж. 

Свидетели твърдят, че разпрата е започнала в самото заведение, докато купонът е течал на макс. Младежите от двете спорещи страни излезли навън, за да изяснят отношенията си, след което се върнали обратно вътре.

Вероятно в този момент някой е сигнализирал оторизираната за реда охранителна фирма и към Созопол се отправил мобилен патрул, за да въведе справедливост.

В заведението са нахлули гардове с качулки, размахващи палки. 

"Музиката гърмеше силно, част от клиентите дори не усетиха какво се случва в началото, но тези, които видяхме кървавата картина, сме в шок", разказал свидетел, цитиран от "Флагман".

Охранителите са налагали наред. В суматохата са използвани и ножове. Има ранено момче от Черноморец - намушкано е и е прието по спешност в УМБАЛ-Бургас, предстои му операция. 

На тел. 112 също има сигнал за сбиването в чалготеката. 

Заведението е собственост на местен бизнесмен, който върти и друг нощен клуб - Бахама мама.

"Не сме чували да има нередности в Мистери и Бахама мама, защото съгражданинът ни е свестен човек, има бизнес с внос на автомобили, бивш спортист е.

Преди време той създаде двата клуба, за да има бизнес синът му, който също е спортист, но виждаме, че продължава сам да си управлява заведенията", казали хора, които го познават.

Според представители на бизнеса с нощни заведения охранителната фирма, упълномощена да следи за реда в Мистери, е прекалила снощи с мерките за въдворяване на ред.

Бил натрошен инвентар и нанесен сериозен побой над клиенти както  вътре, така и пред заведението, което било напълно излишно по отношение на изискването за респект. 

Хвърчаха патрулки и линейка, разказват продавачи на дюнери и от съседните сергии.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!