Осъденият на доживотен затвор Кероп Погосян –легенда на бургаския ъндърграунд от зората на Демокрацията, си е сменил името, твърди Флагман.бг, като се позовава на изключително достоверен източник.

Той е преминал през дълга съдебна процедура и вече се казва Нерон-Александър Погосян-Ахенобарб.

Прави впечатление, че 58-годишният престъпник силно е повлиян от римската история и не само е приел за първо име Нерон, но е взел и рождената фамилия на легендарния император – Ахенобарб, в превод „червена брада“.

Надзиратели и съкилийници разказват, че той бил обсебен от личността на екстравагантния тиранин и ежедневно ги засипвал с исторически данни и факти за делото на Нерон.

Нещо повече – споделял, че като се спомине желае да бъде кремиран и тленните му останки да бъдат разпръснати в италианския град Анцио, където се смята, че е родната къща на фамилия Ахенобарб.

Бившият Кероп, настоящ Нерон, е от украински произход, но е израснал в Бургас. След влизането му зад решетките той бил изоставен от почти всички. На свиждания отвреме навреме идвала единствено дъщеря му и майка му, която вече била на преклонна възраст, разказаха негови близки.

Заради това и насочил енергията си в изцяло различна посока и изчел цялата налична литература в затворническата библиотека, касаеща Римската империя. 

Негови съкилийници обаче смятат, че това е само етап през който Нерон минава. Преди няколко години той по със същото любопитство попивал детайли от британската история и настоявал към името му да се прибави титла „сър“.

За Нерон се носят и легенди, за които не ясно дали са истина – че ходел с чиния на главата, за да не „източат знанията от мозъка“. 

Припомняме, че в края на 2001 г. пред дома на несебърския бос Димитър Желязков-Очите беше взривена Жигула. Бомбата отне животите на жената на Митьо – Тянка, на нейния брат Славчо Дерелиев и на бодигарда Николай Бъчваров-Бъчи.

Стоян Димитров, по прякор Толупа, получи доживотен затвор като поръчител на атентата. Кероп Погосян и Иван Рибов също отнесоха такива присъди, тъй като бяха посочени от прокуратурата като директни извършители на касапницата. И тримата твърдят, че нямат нищо общо и че са натопени.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук