„Евгения е невероятен човек. Много слънчев човек, майка. Имаше страшно много приятели, беше много позитивен човек. Познаваме се от много години“, това каза Диляна Маринова, близка приятелка на убитата, намерена по-късно в куфар, захвърлен край Перник.

Тя разказва, че се познават още от университета.

Орлин, разфасовал и натикал Евгения в куфар, със зловещи признания: Убих я, а после...

„Изглеждаха като едно нормално семейство, без видими проблеми отстрани. Това е най-големият шок за всички нас.

Това не е класическата история за домашно насилие. Нямала е шанс да се спаси, тя не е предполагала какво ще й се случи. Всички мислехме, че Орлин е нормален съпруг“, каза тя.

„Един ден, както децата ни играят заедно, и в един момент тя просто не идва. Ние се обадихме да я потърсим, тя не вдигна. Обадихме се на Орлин, той беше ведър и знаеше за нашата среща и даже ме пита дали се забавляваме.

Разговорът беше след 9 вечерта, а срещата ни беше около 7 и 30. Два часа звъняхме и тя не вдигаше, затова му звъннахме. Той вдигна толкова ведър, сякаш празнуваше и той рожден ден“, каза Мария Димова, също приятелка на Евгения.

„По време на търсенето, първоначално Орлин разиграваше много успешен театър, че тя е излязла на фитнес и той я търси“, спомни си Маринова.

„Не се усъмнихме в него навреме. Като цяло един месец отне търсенето. Без труп нямаше престъпление. Той е много изпечен лъжец“, категорична е тя.

Маринова призна, че не го разбира и за нея Орлин не е човек, а психопат.

„Няма разбиране към такава жестокост. Няма човешка причина да убиеш“, смята Мария.

Диляна Маринова е притеснена от факта, че бащата на Орлин е на свобода, въпреки че е помогнал на сина си.

„Наглостта на защитата ме притеснява. Тяхното желание за ексхумация на тялото е изключително оскърбително за нас близките й.

Защитата твърди, че експертизата на тялото е направена некомпетентно. Това е скандално“, категорична е Маринова.

В студиото на Нова ТВ бе и адвокатът на защитата – Иво Найденов.

„Преди вчерашните му обяснения, ние си говорихме с моите доверители, и точно това коментирахме – че той ще разкаже нещо, което не се връзва с доказателствата по делото.

Орлин, разфасовал и натикал Евгения в куфар, със зловещи признания: Убих я, а после...

Това вчера беше кратък разказ, което няма нищо общо със случая. То няма такива находки в жилището. Направен е оглед там“, каза той.

„Бащата за мен е човекът, който е насочвал през цялото време. Той е казвал на Орлин какво да прави.

Според мен бащата е бил наясно през цялото време, вместо да го спре, което е нормалното. Той му е помагал, той го е насочил какво да направи, после го е мотивирал как да заблуди техните приятели в този един месец да прикрие стореното от него“, каза още Найденов.

Адвокатът каза, че има данни, че двамата заедно са ходили да оглеждат къде да изхвърлят трупа.

Има още един мотив – користен. Те са вложили едни средства, независимо дали семейството на Евгения или Орлин са помагали, за закупуване на бъдещ имот.

Орлин е задържан, а фирмата му връща капарото. Вие чули ли сте някога капаро да се връща?

Фирмата превежда парите на сметката на Орлин, докато той е в ареста. Майката на Орлин ги изтегля чрез онлайн банкиране, защото й трябвали пари за адвокати. Тези пари не са само на Орлин. Той има дете, което е живо и е наследник.

Питах майката на Орлин какво е направила за малкия Марти, дала ли е пари за него, тя ми отвърна простичко „не““, разкри адвокатът.

„Нищо фатално не се е случило, за да се стигне до този край. Не знам какво е било в съзнанието на Орлин, когато я е убил“, каза той.

Според приятелките на Евгения, най-вероятно тя е искала да напусне Орлин и той просто не е издържал на мисълта, че ще загуби жена си.

По думите на адвоката, с новата лансирана от Орлин версия, се опитва да бъде спасен баща му.

Найденов призна, че не разбира житейската логика в ситуацията. „Обикновено родителят опитва да спаси детето си, а сега сме свидетели на обратното. Представете си какъв е моралът“, запита юристът.

Приятелките на Евгения признаха, че тя е казала пред тях, че мисли да напусне Орлин.

По думите на адвоката има и чатове, в които той й казва, че ще я убие, ако тя реши да го напусне.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук