Марин Боюклиев, който заедно с баща си Севдалин бе обвинен за убийството на бизнесмена Венцислав Младенов в Нареченски бани, изцяло пое вината за престъплението. Това стана ясно по време на заседанието в Окръжен съд днес.

Марин заяви, че сам е нанесъл ударите с брадва по главата на съдружника си. След това по време на разпита пред съда даде нелогични, противоречащи на първоначалните му показания, сведения, пише trafficnews.bg.

"С Венци се скарахме, защото според него липсват пари - 3 хиляди лева. Викнах баща ми да проверим сметките и се оказа, че само 300 лева ги няма. Тогава тримата се скарахме пак и Венци скочи на баща ми. Удари го, а аз скочих да ги разтърва. Удари и мен, аз го блъснах и той се удари в плота по главата. Падна. Хванах го и го завлякох в склада.

Там взех първото дърво и го ударих няколко пъти в гърба. Влезе баща ми и видя какво става. Аз вързах с въже ръцете и краката на Венци. Баща ми само ни напсува и си тръгна. Оставих го в склада. След час Венци се развърза, взе брадва и ме нападна. Тръгвайки към мен, се спъна във водомера и падна. Аз взех брадвата и го ударих много пъти с тъпото на брадвата.

Бях уплашен, че ще ме пребие. Той беше още жив. Тогава се изплаших и отидох до нас. Преоблякох се, защото имаше много кръв. Дрехите ги изгорих. След 1 час пак се върнах в заведението. Беше мъртъв. Паникьосах се. Увих с найлон тялото. Брадвата я хвърлих. Тялото го пренесох в колата на Венци, както и бидон. След това тръгнах в посока Смолян.

Близо до пътя има мочурище. Напъхах тялото в бидона. За него вързах и метална шахта. Хвърлих го в мочурището. После тръгнах на обратно.

Оставих колата на Венци пак пред заведението и отидох към Пловдив с приятели. След ден два се върнах. Имаше кръв по пода. Реших да циментирам пода, за да не се вижда кръвта.“, разказа Марин.

На 26 март мъжът е бил арестуван. "В патрулката ме накараха да кажа, че и баща ми е виновен. Аз казах, че не е и ме набиха. В ареста бяха приготвили мои показания само да ги подпиша. Аз отказах, защото пишеше, че и баща ми е виновен. Пак ме набиха. Съжалявам, че забърках татко, дано ми прости", каза още Боюклиев младши.

Той допълни, че е бил заплашван от арестант в следствието, че ако промени показанията си ще съжалява. Затова до последно твърдял, че и баща му има вина в убийството.

"Аз съм виновен, баща ми няма вина. Той не знаеше нищо до ареста. На него му казах след убийството, че Венци е в чужбина", каза още Марин.

По време на заседанието бяха разпитани трима арестанти, лежали с Марин в следствието. Като по учебник и тримата заявиха, че лично Марин им казвал преди време, че е автор на убийството, а баща му е жертва на системата.