Майка от Индия спечели 250 хиляди рупии (около 2800 евро), принуждавайки децата си да просят, съобщава NDTV.

40-годишната Индра Бай е задържана в град Индор, докато просела. Тя имаше около 19 хиляди рупии (около 212 евро) със себе си. Жената е арестувана в рамките на програма за борба с просията в индийските градове.

Впоследствие се разбира, че Бай е член на престъпна мрежа от професионални просяци, а семейството й притежава впечатляващо състояние и двуетажна къща в щата Раджастан. В същото време трите деца на жената също просели пари от минувачите по улиците на Индор.

Начален Бонус до 1500 лв. за Онлайн Казино Игри от efbet!

По време на разпита Бай признава, че с помощта на децата си е спечелила 250 хиляди рупии (около 2800 евро) за 45 дни. Тя изпратила 100 хиляди рупии на свекърите си, депозила 50 хиляди в банковата си сметка и инвестирала останалите.

Осемгодишната дъщеря на жената е заловена и предадена на социалните служби. Синовете й, които са на десет и девет години, са избягали от полицията. Други две деца на Бай живеят в Раджастан.

Освен дъщерята на Бай, градските власти на Индор спасиха още десет деца от улицата. В момента полицията води активна борба и с престъпни групи, които принуждават непълнолетни да просят.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук