Недосегаеми ли са синовете на бизнесмените пред закона: Само ден след като синът на пловдивският транспортен бос Ангел Батаклиев предложи подкуп на пловдивски полицаи, отрочето на друг бизнесмен - собственикът на известната фирма "Бор Чвор" е засечен да кара с книжка, която е трябвало да бъде отнета.

Младият мъж е бил арестуван за пореден път.

Вчера по обед в първомайски квартал Дебър ченгета спрели лек автомобил "Мерцедес", управляван от Борислав Минев, който живее в първомайското село Дълбок Извор.

По думите на местни хора, Минев си позволявал доста своеволия, имайки предвид общественото положение на своя баща.

Често пъти младият мъж шофирал бясно луксозни возила с изцяло затъмнени стъкла, а с държането си показвал, че е недосегаем на пътя, въпреки, че според местните е с отнета книжка. 

И тъй като с редакцията ни се свързаха разгневени читатели, решихме да проверим случая.  

БЛИЦ  установи, че  книжката на мъжа наистина  е била отнета преди около месец от служители на РУ Чирпан. Тогава при проверка на автомобила водачът е отказал проба за наркотични вещества.


Запознати със случая предполагат, че мъжът е задействал "дебелите си връзки" и е успял да запази книжката си.

Доказва го и решението на административен съд Стара Загора, с което е спряно предварителното действие на заповедта на началника на РУ Чирпан за отнемането  на книжката до решаване на въпроса за администравно наказателната му отговорност.  

И така до вчера следобед, когато  отново профучал с бясна скорост от Поповица към Първомай, управлявайки кола със затъмнени стъкла- също като в екшъните.

Този път обаче на входа на Първомай водачът бил спрян от служители  реда и след като била извършена проверка е отведен в участъка  за да бъдат  изяснени  причините, поради които шофьорската му книжка е в него. 

Заядливото му и арогантно поведение усъмнило полицаите, които решили да проверят дали е употребил наркотици, но и този път той категорично отказал. 

Медията ни разполага с информация, че само преди дни задържания е бил на събиране с приятели в курортен комплекс, и от където има информация, че компанията е употребявала съмнителни вещества.  

Събраните доказателства по случая са дали остатъчно  основания на полицията да започне досъдебно производство. Ще достигнат ли ударите на закона галеното синче на сина на собственика на "Бор Чвор", което до момента е свикнало да решава проблемите си  с " връзки", тепърва  предстои да разберем.

Борислав Минев често нарушава закона и неведнъж е бил арестуван.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ