В резултат на предприети светкавични действия, криминалистите установиха автора на съобщен грабеж в заложна къща в Благоевград, служител във фирмата. Това съобщиха от МВР.

БЛИЦ припомня, че сигналът за престъплението бе получен вчера около 12.45 часа от охранителна фирма. От пристигналите на място незабавно полицейски служители е установен 27-годишният мъж, служител в заложната къща. По негови данни, минути преди това в обекта нахлули двама, единият от които въоръжен с пистолет, които заплашили и след като отнели наличната сума и златни накити, изложени за продажба, побързали да изчезнат.

Злато и няколко бона: Горещи подробности за въоръжения обир в Благоевград

В хода на предприетите активни оперативни действия за установяване на всички факти и обстоятелства около инцидента криминалистите установили разминавате в подадената информация. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес се разбра, че 27-годишният Георги е работил във въпросната фирма от шест години, а през този период е имало и други случаи, в които шефовете му са установявали липси в заложната къща.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук