В края на годината идва време за равносметка. И през 2020 г. житейските драми почти се превърнаха в ежедневие в Пловдив. Не липсваха кървави убийства.

Ето част от най-грозните зверства и смъртоносни инциденти, които белязаха града и региона:

На 16 януари млад мъж е намерен обесен между Марково и Гълъбово, без данни за извършено насилие спрямо него. 31-годишният мъж, който работил в известна куриерска фирма, сам е сложил край на живота си заради финансови проблеми.

На 17 януари труп на мъж е открит на улица "Димитър Талев" (район "Южен") в Пловдив. Човекът е на 65 години, с неустановена самоличност, като не са открити видими следи от насилие. Според запознати става въпрос за самоубийство, като най-вероятно мъжът е скочил от площадка на блок, намираща се между 13-ия е 14-ия етаж.

На 27 януари тялото на 29-годишна жена беше извадено от водите на Гребния канал в Пловдив. Няма данни за насилствена смърт. Жената излязла на нощна разходка, но се подхлъзнала и паднала във водата.

В края на януари възрастен мъж нахълта в болница "Тримонциум“ и започна да гърми с пистолет. Той заби нож в бедрото на жена си, която работеше на рецепцията. По данни на разследващи, той носел в себе си два пистолета - един газов и един пневматичен. Произвел и изстрели и към един от полицаите, дошли на място. Той беше арестуван на място.

На 9 март мъж умишлено е умъртви тригодишно дете в Асеновград, а след това се закани да убие и майката на детето, за да не издаде стореното от него.

На 11 март 15-годишно момче сложи край на живота си по изключително ужасяващ начин в Асеновград. Детето легнало на железопътните релси в града. Малко по-късно се задал и влакът, който пристигал от Пловдив. Машинистът видял лежащото на релсите дете и веднага задействал спирачките на мотрисата. Било твърде късно.

На 21 март възрастен мъж от с. Милево уби съпругата си и опита да се самоубие. Възрастният мъж, който не е имал разрешение за притежаване на оръжие, е прострелял в главата съпругата си, която е починала на място. След случилото се, мъжът е направил опит да се самоубие.

На 15 май мъж е бил намушкан с нож на улица "Петър Бонев" 7 в пловдивско село Рогош. Възникнал скандал между двама мъже от различни ромски фамилии е прераснал във физическа саморазправа, вследствие на която 32-годишен мъж е с няколко прободни рани в областта на гърдите.

Пострадалият е транспортиран от негов приятел до УМБАЛ " Пловдив" и след медицинския преглед е настанен в хирургичното отделение за лечение.

В началото на юни жена на 66 години е била открита в безпомощно състояние на козирката на вход в блока, в който живее. Трагичният инцидент се случил в Пловдив на бул. "Цариградско шосе“.

Мъжът ѝ се събудил през нощта и видял, че я няма. Тя била скочила от четвъртия етаж.   Веднага подал сигнал в полицията, пристигнала линейка. Жената била откарана в Университетска болница "Свети Георги" в много тежко състояние.

На 17 юни разведен мъж е открит мъртъв, след като е решил да сложи край на живота си. Мъжът е скочил от междублокова площадка, намираща се между седмия и осмия етаж на блок в квартал "Изгрев".

Човекът е на 47 години, като е живеел заедно със своя баща. Категорично става дума за самоубийство. Според запознати от известно време той се е намирал в тежко депресивно състояние.

На 21 юни в Районното управление в Асеновград е получен сигнал, че в двора на дома му в село Чешнегирово е намерен обесен 84-годишен мъж. Полицаите установили, че мъжът сам е сложил край на живота си като окачил парашутно въже на асмата в двора си, покатерил се и се обесил. Възрастният човек обитавал дома със съпругата си, с която отгледали две дъщери, но те живеели отделно.

В края на юни млад мъж е открит мъртъв в Пловдив след любовна драма. 33-годишният имал разправия с приятелката си, която е на 17 години. Момичето е било настанено в дом за деца, лишени от родителска грижа. Именно там е възникнал скандалът, при който мъжът вади нож и нанася няколко удара на девойката в областта на корема и раменете.

След това отива в блока на родителите си на улица "Сокол", скача от осмия етаж и по този начин слага край на живота си. Медици само са констатирали смъртта. Момичето е откарано в болница, където му е направена операция.

На 22 август 74-годишен мъж е бил брутално убит в пловдивското село Пъдарско. Тялото му било в кръв и са установени осем броя порезно-прободни рани, в областта на тялото и главата. Иззета била кръв, открита на камък до трупа.

От разследването се разбрало, че около 30 минути преди получаването на сигнала, пострадалият е участвал в спречкване с 27-годишно лице, което имало психично заболяване.

През нощта на 30 срещу 31 август в Скутаре двама мъже употребявали заедно алкохол. След полунощ, единият възпроизвел два изстрела с газов пистолет, при което другият му направил забележка. Ядосан от това, първият взел нож от масата и пробол другаря си в областта на гръдния кош, а после избягал.

Пострадалият успял да се обади за помощ на тел. 112. Пристигналият на място лекарски екип го откарал за оказване на спешна помощ в лечебно заведение в Пловдив, където претърпял операция. Извършителят е заловен веднага.

В 23,25 часа на 1 септември в оперативната дежурна част на Второ РУ е получен сигнал за пловдивчанка, направила опит за самоубийство. 45-годишната жена, която е скочила от апартамент на 5 етаж на ул. "Генерал Колев", е настанена за лечение в Университетската болница "Свети Георги" с открити фрактури на глезените, счупени прешлени, а животът й е в опасност.

На 11 септември две дечица останаха сирачета след като 20-годишна жена е намерена мъртва в дома си в пловдивското село Бегово. Задържан за зверството е мъжът, с когото тя доскоро е живеела и баща на двете й невръстни деца - Любомир Петров.

В средата на октомври 45-годишният Миленко Рангелов беше арестуван, тъй като смачкал от бой жена си - 39-годишната Сийка Ангелова. На телефон 112 е получен сигнал за жена в безпомощно състояние – пребита до смърт с ритници и юмруци.

По данни на разследващите, Миленко налагал жена си цял ден, докато накрая жертвата не получила разкъсване на червата, от което умряла. Той безмилостно бил Сийка пред децата им.

На 26 ноември труп на мъж е изваден от Гребната база в Пловдив. Около 7:15 часа сутринта служители на "Общинска охрана" извършвали обход и в района до Изтрезвителното на Гребната забелязали в ледената вода човешко тяло - без следи от насилие.

По първоначална информация се касае за самоубийство на 29-годишен мъж, който наскоро загубил баща си. Същия ден друг мъж, отново на 29 години, пък скочи от петия етаж на пловдивска болница, в която бил настанен за лечение. Малко по-късно беше открит

На 2 декември 2020 г. около 16.00 ч. е бил получен сигнал на телефон 112 за открити два трупа на мъже в апартамент на ул. "Киев“ в Пловдив. На място е пристигнал автопатрул на МВР, който е открил в жилището мъртви двама братя – Илия, на 62 г., и Петко, на 58 г.

Незабавно са били предприети първоначални действия по разследването. Основната версия е за извършено убийство от Илия на по-малкия му брат Петко с гладкоцевна пушка и последващо самоубийство.

Източник:plovdiv24.bg