Казус с неочакван развой - мъжът под карантина, когото на 15 ноември съдебна охрана опита да задържи във Велинград, от тази сутрин е в неизвестност.

Карантината от COVID-19 на Димитър Велев изтича в полунощ на 22 срещу 23 ноември. Тази сутрин служители на РУ-Велинград са посетили на адреса и не са го открили, информира bTV. 

Срещу него е образувана преписка за нарушаване на карантината, която ще бъде изпратена в районната прокуратура. По данни на полицията, рано тази сутрин Велев е напуснал апартамента и е отпътувал в неизвестна посока.

Димитър Велев е подсъдим по дело за имотни измами, проточило се повече от десетилетие. Мярката му „подписка“ беше променена в „задържане под стража“, след като мъжът не се яви на съдебно заседание на 10 ноември. Тогава мъжът представи положителен  PCR и на 12 ноември адвокатът му депозира в съда документ от РЗИ-Пазарджик, че Велев е под карантина.

От РЗИ потвърдиха автентичността на документа.

От утре Велев не в карантина и може да бъде задържан под стража. Междувременно, той е ангажирал адвокат от фондация за защита на правата на човека, който да обжалва решението на районния съд под предлог, че са искали от него да наруши карантината и да се яви на съдебното заседание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ