Немски турист се озова в ареста след сигнал за блудствени действия спрямо фризьорка в Бургас. Случаят е отпреди няколко дни от салон за красота в жк „Братя Миладинови“. За него стана ясно едва днес, когато немецът Александър Водчел, роден в Казхстан, застана пред Окръжния съд в Бургас, за да поиска да бъде пуснат на свобода, пише "Флагман". 

47-годишният мъж пристигнал сам в Бургас преди малко повече от седмица със самолет на нискотарифна компания, наел си апартамент в нова кооперация в жк „Братя Миладинови“, искал да е близо и до центъра, за да има време да обикаля града.

Във фаталния ден употребил голямо количество алкохол, прибирайки се до временното си жилище, видял фризьорката пред салона за красота, седнал до нея, за да продължи със запоя. Вероятно от действията на алкохола започнал да задява младата бургазлийка, направил сексуални намеци. Уплашена, фризьорката веднага сигнализирала тел. 112, а дошлите на място полицаи арестували пияния турист. 

Обвинението срещу него е за блудствени действия. Районният съд в Бургас наложил домашен арест, но адвокатът му Борислав Янков обжалва определението, тъй като е твърде тежка както мярката, така и обвинението.

Защитникът каза пред медии, че неговият клиент не е направил нищо, дори не се е държал непристойно с нея. Имало и видеозапис, който доказвал думите му. Той го предостави на съда като доказателство, но магистратите го отхвърлиха. Адв. Янков настоя за мярка парична гаранция в размер на 1000 лв., изтъкна и чистото съдебно минало на Александър.

Самият обвиняем не пожела да коментира случая пред репортерите, но в съда каза, че изключително много съжалява за действията си. Той нямал никакви лоши намерения, просто се пошегувал с фризьорката.

„Пристигнах като турист, пийнах си повече от нормалното. Действията ми не бяха провокирани от сексуални подбуди. Бях пиян и просто се шегувах. Вече си направих своите изводи, моля за прошка“, каза Александър и помоли съдебния състав да не бъде лишен от свободата си, за да не изгуби работата си. 

Според Прокуратурата наложената му мярка към момента е най-адекватната спрямо обвиняемия. В крайна сметка съдът остави без уважение искането на Александър и го остави под домашен арест, който той прекарва в наетото жилище в жк „Братя Миладинови“.

Мотивът на съда е, че има повод за подозрение за авторство. Няма доказателства, че може да извърши престъпления, защото не е осъждан, но е обвинен в тежко престъпление, чието наказание е лишаване от свобода от 2 до 8 години. Разследването е в начален етап и се изисква неговото присъствие. 

По никакъв начин не съм провокирала Александър. Действията му ме съсипаха психически, почувствах се омерзена, унижена, уплашена – както за себе си, така и за имуществото си. Изпитвам ужас, че могат да го освободят и да го срещна отново. Това каза пострадалата фризьорка Светломира Георгиева.

Тя разказа за кошмара, който е преживяла, след като, по нейни думи, немският граждани Александър Водчел й направил сексуални намеци. 

47-годишният немски гражданин с казахстански корени отишъл пред салона й в жк „Братя Миладинови“ – намиращ се непосредствено близо до апартамента, който наел. Видимо той бил в нетрезво състояние, помолил я да седне на стола до нея.

Светломира от учтивост го поканила, но изобщо не е подозирала какво може да последва, разказва пострадалата. 

„Бях облечена с тази рокля, имах съвсем лек грим, косата ми беше вързана, изглеждах съвсем обикновено, не съм била в провокативен вид. Говорихме си обикновени неща на българо-руски език. Когато видях, че по някакъв начин прави намеци, веднага му казах, че си имам мъж, за да не ме занимава.

Това, че човек се усмихва и е учтив, не означава нищо, не мога да бъда груба с хората. Действията му ме изплашиха много и веднага се обадих в полицията. Не се издържаше. Помислих, че може нещо много лошо да ми направи. Страхът ми навреди психически“, казва със сълзи на очите младата бургазлийка. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ