На 24 януари както първо БЛИЦ писа мъж на 53 години напада с нож свой съсед, след което се барикадира в дома си. На място идват полиция и Бърза помощ. Нападателят е задържан с прокурорска мярка за 72 часа.

Съседите се притесняват, че мъжът ще се върне и може отново да нападне. Оказва се, че това не е първият такъв инцидент в блока.

„На 24 вечерта съпругът ми излезе до кварталното магазинче. След 10-15 минути се върна, цялото му лице беше в кръв, видях и нож. Обадих се на 112 да повикам линейка и полиция”, разказа съпругата на нападнатия.

„Той ми разказа, че въпросният съсед се е опитал да го наръга, заплашил го е, че ще му отреже гърлото. Нападнал го е в гръб, надупчил го е, близко до артериите. Разрязал му е устата. Оказа се, че има доста дълбоки прободни рани около врата”, обясни съпругата пред Нова тв.

По нейни думи и други съседи са страдали от агресия. Жената твърди, че въпросният съсед рязал гуми на автомобили пред блока. Освен това замерял с шишета и буркани.

„Удрял ме е в главата с чадър. Писали сме многократно жалби. Преди 1-2 години се опита да запали входа. Беше прибран за лечение, но го пуснаха, с прокурорско решение, че не е опасен вече”, обясни жената.

Тя обясни, че въпросният съсед живее с възрастната си майка.

От прокуратура в София обясниха, че на мъжа ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство. Ще бъде поискана мярка „задържане под стража”.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук