Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема жена на 52 г., за това, че в гр. Пловдив за времето от неустановена дата в началото на 2020 г. до 18 април 2024 г., в условията на продължавано престъпление, в качеството на длъжностно лице – касиер, присвоила чужди пари – сумата от 144 200 лв., собственост на банка, поверени ѝ в това качество да ги пази и управлява и длъжностното присвояване е в големи размери.

Досъдебното производство е образувано на 30.05.2024 г. по сигнал на ръководството на банката, след като там е бил извършен вътрешен одит. До момента по делото са разпитани множество свидетели и след предварително разрешение от Районен съд  Пловдив, по искане на наблюдаващия прокурор, е извършено претърсване и изземване в жилище, обитавано от нея. 

Там на място са установени режещо устройство тип „гилотина“, както и зелена хартия за окомплектоване на купюри с банкноти, наподобяващи такива от по 100 лв., които са спомогнали на жената да направи т.нар. „кукла“ т.е. вместо парите в банковата каса са били поставяни нарязани зелени хартии, а над тях банкнота, с което е целяла да замаскира извършеното от нея престъпно деяние.

Това е една от най-разпространените схеми за измама през 90-те, прилагани от тогавашните чейнджаджий. 

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. Извършват се действия по разследването. Е.К. е  възстановила част от присвоените пари – 20 000 лева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!