Хванаха с подкуп полицаи в Благоевград. Това съобщиха от прокуратурата по време на брифинг.

БЛИЦ припомня, че още преди дни медията ни първа съобщи, че двама полицаи са арестувани за взимане на подкуп. По време на командироването им в Благоевградска област ченгетата са засечени да получават рушвети от шофьори на автомобили.

Униформените служители са от Главна дирекция "Национална полиция" (ГДБОП) и срещу тях е образувано дело, допълниха от държавното обвинение.

От държавното обвинение съобщиха и за образувано дело за измама. То е за продажба на стоки за бита от реномирани търговски марки.

Скандални разкрития за ченгетата, закопчани за подкуп край Симитли - въртели подмолна схема

От прокуратурата в Благоевград разкриха детайли за случай с водач на товарен автомобил, натоварен с дървесина с изтекъл документ.

Той бил забелязан и спрян на пътя от Банско към Симитли от двама полицейски служители.

"Водачът на товарния автомобил, силно притеснен попитал за вариант да се реши този въпрос", обърнал се шофьорът на автомобила към униформения служител, който спрял за проверка камиона.

"Ако става въпрос за 10-20 лева, няма какво да приказваме", отговорил полицаят.

В отговор шофьорът на камиона обяснил, че има 500 лева в себе си. Парите били предадени на полицаите, заедно с документите.

Собственикът на превозваческата фирма, който бил повикан на място, бил убеден, че няма нарушение и заявил да правят каквото решат, разкриват от прокуратурата как е разкрит случаят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Видео: Нова ТВ