Автомобилът, с който е задържан Георги Енев, е на името на Никол Ринкова. Съпругът й - Богомил Ринков, който е собственик на траурна агенция, проговори.

Той каза, че колата е продадена преди година и половина на Енев. През този период му се е молил да я прехвърлят, но все намирал оправдания да не го направи.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Потресен съм. Това е много ужасяващо. Ако знаехме и ние щяхме да подадем сигнал. Тези негови действия ще ударят по целия ни бизнес. Не е морално, не е законно. Ужасно е!", каза Ринков, цитиран от GlasNews.bg.

Той допълни, че е работил с Военно инвалидния дом в Банкя, за други хосписи не знае.

Лекарят на дома, който издава съобщенията за смърт потвърди, че Георги Енев е работил с тях. Погребалната му агенция е на 50 метра от дома.

Снимки: GlasNews.bg

Местни жители не са видели полиция през деня.

Енев е от село Иваняне, което се намира край Банкя. Хора, които го познават, разказаха, че мислили, че е станала грешка. Местните разбрали, че е задържан за ужасното престъпление от слуховете в градчето.

Гробарят, заровил труповете край София, направи скандални признания!

"Тука лъжата я нямат за нищо" – разказа жена, която има магазин в района. А според нея хосписите без табелки са много.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че задържаният погребален агент - Георги Енев, е бил хванат на място, докато копаел дупки. Те били с дълбочина от едва 40 см, разкриха разследващи. Сигналът, че има трупове е подаден в понеделник около 13.00 часа.

Както медията ни първа съобщи Енев е признал за над 50 трупа. Работи се по версията измама - той е вземал пари за кремация, която обаче не се е състояла.

Задържаният - Георги Енев, е с криминално досие. На негово има са регистрирани две траурни агенции. Бусът на агенцията, с който е работел, е регистриран на името на 23-годишна жена.  

БЛИЦ припомня, че седем трупа бяха открити заровени в гориста местност край София. МВР потвърди, че се работи по случай с незаконни погребения в село Клисура.

Става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. На телата се натъкнала в понеделник жена, случаен минувач. 

Текат следствени действия. Проверява се дали няма още заровени тела.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!