В американския град Лос Анджелис, щата Калифорния, е арестуван собственик на микробус, оборудван за изнасилване, съобщава Fox 11.

40-годишният Едуардо Сарабия е обвинен в сексуално насилие над две жени. Предполага се, че мъжът е откривал жертвите на гарата и ги е откарвал с микробуса до район, където няма мобилна връзка, като там е извършил престъпленията.

Полицията научила за случилото се благодарение на първата жертва, която успяла да избяга от насилника. Автомобилът му е намерен близо до Националната гора на Анджелис. В микробуса освен Сарабия се е намирало и отвлечено от него 26-годишно момиче.

Мъжът е задържан. Окръжният прокурор на Лос Анджелис Джордж Гаскон предположи, че много жени са били жертви на изнасилвача и ги призова да се свържат с органите на реда.

Микробусът, конфискуван от Сарабия, наречен „тъмница за изнасилване на колела“, няма прозорци отзад. Презервативи, въжета и дори детски играчки са открити вътре във Ford Transit. Там също е имало матрак и са скрити няколко телефона и твърди дискове. В каросерията е монтирана метална преграда, заключваща се отвън. Полицията смята, че Сарабия е държал жертвите си в тази клетка.

Мъжът е нелегален имигрант от Мексико. Сега той е в ареста без право на освобождаване срещу парична гаранция. Съдебно заседание по делото му е насрочено за края на юни.

Превод и редакция: БЛИЦ