24-годишната американска моделка Есмералда Гонзалес е намерена мъртва в пустинята Невада, пише „Мирър”.

По данни на изданието, тялото й е открито в дървен сандък, залят с бетон, в резултат на издирването, което започна от месец май тази година. Тогава семейството й съобщи, че е изчезнала.По данни на полицията, смъртта на Гонзалес е настъпила в резултат на отравяне. Преди това убиецът й е опитал да я удуши.

Заподозрян за убийството е 45-годишен съсед на младата жена Кристофър Престипино, чийто дом бил на 150 метра от този на жертвата в Лас Вегас.  По данни на следствието, в деня на убийството Гонзалес е била в дома му. Той й предложил метаамфетамини.

След приема на дрогата тя започнала да се държи неадекватно. Най-вероятно това било свързано с обстоятелството, че страдала от психично заболяване.Престипино се възползвал от състоянието й и я завързал за леглото. Когато решил да я освободи, тя го ударила по лицето, след което той се опитал да я души. Мъжът решил, че е убил жертвата си, но след известно време тя отворила очи.

С помощта на препарат за почистване на басейни той най-накрая успял да убие моделката.

За да се избави от тялото, той го скрил в дървен сандък кутия, наел товарна кола и се отправил към пустинята. Автомобилът той оставил до погребаната моделка.Кристофър Престипино е арестуван по подозрение в убийство, отвличане и заговор с цел убийство. Заедно с него е задържана и 31-годишната му приятелка Лиса Морт, която е обвинена в укриване и оказване на помощ на престъпника.Полицията смята, че към убийството съпручастна може да е и  Касандра Басконес, но към момента тя е на свобода.

Как Гонзалес се е озовала в дома на убиеца, все още не е ясно.

Превод: БЛИЦ