Петрич настръхна след бруталното нападение над гръцки гражданин. Киприанос Ваиу бе жестоко пребит пред дома си на улица "Струма" в града. Според първоначалната информация, чужденецът е бил пребит след направена забележка за непристойно поведение, крясъци и чупене на прозорци от група младежи.

"В събота срещу неделя около полунощ откъм улицата в посока ромската махала се движеше група от около 30 роми, въоръжени с камъни, пръчки, колове и метални тръби. Крещяха, псуваха и се чуваха падащи прозорци. Помислихме, че се бият помежду си. Отминаха нашия адрес, нещата утихнаха. Тъй като шумът беше страшен, чухме и падащи стъкла, ние с мъжа ми слязохме да видим дали няма повреди по джипа ни. Беше излязъл и 70-годишният ни съсед по същата причина, човекът искал да види какво се случва.
Аз се прибрах, защото имам 5-годишно дете, да не се стряска, а мъжът ми и съседът останаха отвън. В това време към тях се приближили 4-има роми, единият носил метална тръба. Без всякакъв повод този с тръбата се обърнал към мъжа ми и му казал "Тебе ке те утепам, аз" и секунди след това го ударил с тръбата през лицето, избил зъбите му от корен, инстинктивно мъжът ми предпазил главата си, и само това го спасило от сигурна смърт, тъй като последвал друг удар отзад в тила. Намесил се възрастният съсед, човекът също отнесъл удар и паднал на земята", разказва разтрепераната съпруга на пострадалия - Виолета пред struma.com. Думите и бяха потвърдени и от живущи в съседство петричани, станали свидетели на кървавия сблъсък.

"Побойниците се разбягаха, а мъжът ми се появи на вратата на апартамента и падна в краката ми, в безсъзнание, това видяха и съседите ни. Просто щяха да го убият. Без причина, без повод, щяха да убият съпруга ми, детето ми е шок, ние сме в шок, какво се случва.
В последствие видяхме, че същата група роми е изпотрошила прозорците на кооперация срещу нас от първия до четвъртия етаж. Разбирам, че случаят трябваше да бъде укрит, за да не се разпалва етническо напрежение, но не разбирам защо трябва да мълчим пред изстъпленията на тези хора",  разказа още жената Виолета.

От полицията твърдят, че побойникът е задържан и работата по случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ