Общо казано единият създаваше проблеми на престъпния свят, другият се срещаше с тях, за да решава проблемите. Не съм виждал такова манипулативно и арогантно поведение на служител на МВР. Това заяви директорът на "Вътрешна сигурност" на МВР Стефан Банков на извънреден брифинг по повод разбитата престъпна група със задържани служители на ГДБОП.


Директорът на "Вътрешна сигурност" на МВР Стефан Банков

"В хода на оперативната дейност полицаите нямаха дори морален ангажимент. Самите те имат малки деца. Покровителстваха канал не само на територията на България, но и към Европа. Бяхме пред срив на доверието на нашите партньори в Европа", посочи още Банков.

Прокуратурата: Шефовете от ГДБОП искали от 5 до 10 000 лева рушвети, за да пазят бандити ВИДЕО

"Има основано предположение, че взаимовръзка има със случая с наркотици в Слатина. Но е предмет на разследване и не мога да коментирам", посочи той.

Разкриха каква улика е закопала корумпираните началници в ГДБОП

"Третото лице е инспектор разузнавач 1 степен. 

По отношение на висшите ръководни служители е осъществяван мониторинг от 1 година, като активно се е работело от няколко месеца. През 2017 г. те са осуетили международно разследване, който случай още се разследва. Не е допуснато да бъдат осуетени международни операции в периода на мониторинг", посочи Банков.

Разпитани са още свидетели. По техните показания става ясно, че в порядъка от 3 години подкупните ченгета са взимали ежемесечни подкупи, някои от които са били в размер на 50 000 лв., други от порядъка на 20 000 лв. в зависимост от услугите, които са извършвали.

За 3-ма от 4-мата в престъпната група от полицаи прокуратурата ще иска постоянен арест в съда.

Четвъртото лице е с мярка парична гаранция в размер на 5 000 лв.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!