От полицията излязоха с официална информация за побоя и стрелбата с пистолет  в столицата. От ведомството огласяват подробности около скандалната случка, в която дори се е стреляло с пистолет.

БЛИЦ припомня, че патардията е станала в събота след забележка. Младеж е бил нападнат минути по-късно от роми с пистолет, които са го смлели от бой.

Ето какво се случи след кървавата драма с роми в София

Ето и официалната информация от полицията за случилото се:

"Сигнал за стрелба на детска площадка в жк. „Студентски град“ е получен вчера около 18:40 часа. Незабавно пристигналите екипи от служители на 07 РУ са установили на място пострадалия мъж. Той обяснил, че малко по-рано е бил нападнат от двама мъже, заради отправена забележка.

Те му нанесли побой, а единият от  тях произвел изстрели с пистолет, след което избягали в неизвестна посока.

Пострадалият е прегледан в болница от където е освободен за домашно лечение с порезни рани на главата и охлузвания по тялото, без опасност за живота.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. В рамките на оперативните действия са задържани двама мъже – 19-годишен от София и  36-годишен от с. Лехчево, с криминалистически регистрации. В жилище обитавано от задържаните в жк. „Студентски град“, са намерени и иззети 3 газови пистолета.

Образувано е досъдебно производство по чл.144, ал.3 от НК.  Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случая продължава под наблюдението на прокуратурата."