Районният съд в Добрич уважи искането на прокуратурата и наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 40-годишния мъж, обвинен в отвличане и блудство с 8-годишно момиченце от Добрич, съобщава pronewsdobrich.bg, позовавайки се на Районната прокуратура.

Решението на съда е от понеделник, а обвиняемият може да обжалва мярката в тридневен срок пред Окръжен съд Добрич.

Припомняме, че на 3 август в Първо районно управление е съобщено за изчезнало дете на 8 години. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия по установяване на детето и е образувано досъдебно производство с първоначална квалификация „блудство с малолетно лице“.

От проведените процесуално-следствени действия е установено, че пострадалото дете, заедно с двете си сестри, които живеят със своята майка в района на жк „Христо Ботев“ в Добрич, излезли да играят навън и са дошли в централната част на Добрич в района на магазин Била. Майката ги отглежда сама и в този момент се е намирала на работното си място в курорта „Албена“.

Обвиняемият успял да отведе със себе си момиченцето в село Плачи дол, където работел в кравеферма. Там извършил блудството. За блудство с малолетно лице той може да получи от 1 до 6 години затвор и за отвличането може да бъде осъден от 3 до 10 години.

Обвиняемият е на 40 години, родом е от село Котленци. Познат е на органите на полицията, защото до момента е осъждан няколко пъти за извършвани кражби.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук