Мъж, който има взаимоотношения с втората съпруга на убития швейцарския бизнесмен Удо Ланге, е задържан от полицията за 24 часа, съобщава bTV. Информацията обаче все още няма официално потвърждение от прокуратурата.

Припомняме, че тялото на 68-годишния Ланге беше открито в четвъртък вечер. Сигнал към тел 112 е подаден от съпругата му, с която той живее в България от години. У нас мъжът е имал различни бизнеси, сред които фабрика за силиконови изделия и пекарна.

От Окръжната прокуратура в Перник разкриха, че 68-годишният швейцарския бизнесмен е намерен на пода, в гаража на дома му, в пернишкия комплекс „Делта Хил“. По тялото не е имало видими следи от насилие, нито кръв. Според събраните доказателства по делото съпругата му също е била в къщата.

Първи версии за убийството на швейцарския бизнесмен в баровския „Делта хил“

Все още не ясно как е било извършено убийството. Работи се по няколко версии, сред които пробождане с шило или изстрел от огнестрелно оръжие. Иззети са и записите от охранителните камери в района.

В непосредствена близост до къщата на бизнесмена има охранителна кабина, която обаче, по информация на bTV, не работи поне от месец.

Очакват се и резултатите от съдебно-медицинската и комплексната ДНК експертизи.

От прокуратурата заявиха днес, че няма доказателства за първоначалната версия, че тялото на швейцарския бизнесмен е местено и преобличано след настъпването на смъртта. 

Прокуратурата с нови разкрития за убийството на швейцарския бизнесмен БЛИЦ TV

До момента са разпитани няколко човека. „Към момента не мога да дам конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването”, посочи ст. комисар Павел Млеканов - директор на ОДМВР-Перник.

В качеството на свидетел е била разпитана и съпругата на убития – Елизабет, която в четвъртък вечерта го я намерила мъртъв. И днес тя остана в дома си.

„Тя не желае да дава никакви интервюта и изявления, а и всичко е на много ранен етап”, заяви пред Нова телевизия адвокатът на семейството Любомир Георгиев. Той отрече да е имало проблеми между тях двамата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук